Türkiye’nin ilk ve en yenilikçi teknoparkı olan ODTÜ TEKNOKENT, geliştirdiği alt yapı ve teknolojiyle adından söz ettirmeye devam ediyor.
Son olarak, ODTÜ akademisyenlerinden Prof. Dr. Ali Esin ve Yrd. Doç Dr. Cem Baltacıoğlu tarafından geliştirilen yer elmasından cips ve gevrek, sağlıklı bir atıştırmalık olarak raflardaki yerini almaya hazırlanıyor. Patent başvurusu ODTÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından yapılan ürünün seri üretimi için bir şirketle anlaşma sağlandı.
Türkiye’nin ilk teknokenti olan ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından dört yıl üst üste en başarılı teknopark ilan edilen ODTÜ TEKNOKENT, bünyesinde yer alan ODTÜ TTO (Teknoloji Transferi Ofisi) aracılığıyla patent başvuruları yaparak fikirlerin hayata geçmesini sağlıyor.
Endüstriyelleşmeye paralel olarak giderek daha fazla önemini artıran, sağlıksız beslenmenin en temel sorunlarından olan endüstriyel gıdalar, birçok diyetisyen ve rejim yapan kişi tarafından tercih edilmiyor. ODTÜ akademisyenlerinden Prof. Dr. Ali Esin ve Yrd. Doç. Dr. Cem Baltacıoğlu’nun buradan hareketle geliştirdikleri ve ürünleştirdiği yer elması cipsi ve gevreği ise, sağlıksız olarak nitelendirilen trans yağ, doymuş yağ, gıda boyası gibi birçok endüstriyel maddeyi içermemekle beraber yer elması gibi içeriğindeki demir, potasyum, lif, B ve C vitaminleri, inülin ve fosfor gibi minareller ile sağlık için çok faydalı bir atıştırmalık olarak raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.
Türkiye dışında dünyanın birçok ülkesine de ihracı düşünülen cips ve gevrekler, düşük kalorili ve kızartmaya ihtiyaç duyulmamasından dolayı şeker hastaları tarafından da rahatlıkla tüketilebilecek. Üniversitelerin endüstriyle iş birliği içerisinde çalışması gerektiğine inanan ODTÜ TEKNOKENT, patenti ODTÜ TTO tarafından alınan ürünün seri ürettimiyle ilgili Ereğli Agrosan şirketiyle anlaşma sağladı.
Kaynak: Oyak Yatırım
Haberin tamamını okumak için dokunun